søndag 8. mai 2011

Lamu – polepole

Hvis du føler deg litt stresset og travel, burde du absolutt ta en tur til Lamu. Her leves polepolelivet fullt ut!!! (Polepole=sakte)

Lamu er en øygruppe langs kysten av Kenya i det indiske hav og er på UNESCOs verdensarvliste som den eldste og best bevarte swahili bosetningen. Befolkningen på ca 20 000 har en stor andel muslimer, og fordi det i tidligere  tider var et senter for slavehandel har Lamu et etnisk mangfold.

Rita, Vibeke og jeg skulle ha noen late dager på denne øya. Allerede da vi landet på Manda (naboøya), ble vi slått av det enkle liv. Bagasjen kom på ei trekjerre og derfra var det mange ivrige hjelpere som ville bære ned den ned til båten. JA, BÅT!! Ikke ofte (les: aldri før) jeg har blitt hentet i båt på flyplassen… Men Chengo, som har ansvar for huset vi leide, var på plass med både båt og bærehjelp.



På Lamu finnes det kun én bil. Kanskje ikke så rart heller, for smugene er så smale at det noen steder er vanskelig for to personer å passere hverandre til fots. Men alle eslene som finnes her utfyller transportbehov både for mennesker og frakting av div utstyr…i tillegg til båtene selvsagt.  ”Gate”bildet er preget av esler, burkakledde damer, menn som slapper av på hver eneste trapp eller gatehjørne…


Vi ble også tatt av dette rolige livet og nøt strandliv og båtliv (helt til magetrøbbelet inntok enkelte). Chengo servet oss på aller beste måte med smoothies eller ferskpresset juice hver morgen og kveld, handling, middagslaging, oppredde senger, rene håndklær osv. I tillegg hadde han de rette kontaktene for at vi skulle få best mulig utbytte av oppholdet. Men det beste med Chengo var det store smilet og den finfine latteren han alltid hadde på lur. Vi hadde mange interessante samtaler om ting han aldri kan forestille seg, som for eksempel om skype og vinteren i Norge. Han var helt sikker på at han vil dø hvis han noen gang drar til Norge – han går jo alltid i t-skjorte og shorts… Da vi forklarte hva vi hadde på oss om vinteren, spurte han om det var regjeringen som betalte for klærne… Nydelig!!




Nei…kjenner at det er vanskelig å beskrive Lamu slik at du får det rette inntrykket... Det må rett og slett OPPLEVES!! God tur!







SEILBÅTTUR


Plutselig slo noen STORE bølger innover båten. Alt ble vått, og her måtte det øses!!

Mannskapet er i gang med øsing.
Rannveig vil hjelpe....
Ooops! Mista øsekaret som var en av kjelene det skulle
lages middag i. Mannsakpet reagerte lynraskt og hoppet etter...

Rita og Vibeke snorkler...


Håndskreven flybillett

Hva betyr den midterste setningen?
Tilbake i Nairobi
Simon, Hans Karl, meg, Vibeke, Rita og Jaspur

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar